Український центр громадянських ініціатив «Світло»

Запрошення на участь у конкурсі «Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Північної України»

Громадська організація «Світло» оголошує про початок реалізації проекту «Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Північної України» і запрошує районні (місцеві) друковані ЗМІ Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей взяти участь у цьому проекті.

Проект стартував у рамках Програми «Засоби масової інформації» Міжнародного фонду «Відродження». Реалізує цей проект громадська організація «Світло».

Мета проекту – безкоштовно допомогти районним друкованим ЗМІ Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей створити і розмістити в Інтернеті свій WEB-сайт, навчитися ним керувати і ефективно його використовувати.

У рамках проекту на конкурсній основі будуть відібрані 16 районних (місцевих) друкованих ЗМІ з Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей, які отримають можливість створити електронну версію свого видання в мережі Інтернет. WEB-сайти створюються ГО «Світло» безкоштовно, на партнерських умовах при безпосередній участі редакції-клієнта.

В 2010-2012 роках ГО «Світло» вже реалізувало подібні проекти, зробивши 46 безкоштовних WEB-сайтів для 46 місцевих друкованих ЗМІ Півдня та Центру України.

Крім безпосереднього створення WEB-сайтів, в рамках проекту планується:

–                 проведення навчального семінару (АР Крим, кінець жовтня – початок листопада 2013р.) для представників ЗМІ, в ході якого вони отримають базові навички адміністрування web-сайту та управління контентом;

–                 розробка та випуск посібника для журналістів, в якому будуть розглянуті базові аспекти створення і розміщення медіа-контенту в мережі Інтернет, і інші питання;

–                 презентація зроблених WEB-сайтів в Інтернет-просторі України, а також серед представників ЗМІ, влади, громадських організацій і т.і.

ГО «Світло» має можливість створити тільки 16 сайтів, тому відбір ЗМІ буде здійснюватися на основі заповнених анкет, які мають надійти на електронну або поштову адресу ГО «Світло» не пізніше 13 жовтня 2013 року. Перевага буде надаватися ЗМІ, які виходять регулярно і зазнають труднощів у сфері використання Інтернет- та інформаційних технологій. Також перевага буде надаватися тим проектам, які зможуть надалі успішно розвиватися вже без підтримки з боку громадської організації «Світло».

Для тих друкованих ЗМІ, які пройдуть відбір, громадська організація «Світло» зобов’язується:

–                 створити, протестувати і розмістити в мережі Інтернет WEB-сайт видання;

–                 зареєструвати WEB-сайт в основних пошукових системах;

–                 протягом року забезпечувати технічну та рекламну підтримку функціонування WEB-сайту.

Заявки на участь у проекті і створення WEB-сайту просимо надсилати на e-mail svitlo.zmi@gmail.com або за адресою: 95050, м. Сімферополь, вул. Ростовська, 21, оф. 19, СМГМСЕО «Світло».

З усіх питань, пов’язаних з проектом, можна звертатися за тел. +380 652 70 60 72, +380 99 014 31 28.

Анкету учасника Ви можете завантажити в доданому файлі.

Більш детально про програму «Засоби масової інформації»: www.irf.ua.

Аnketa_zmi

Запрошення на участь у проекті Відкритий Інтернет-простір для районних ЗМІ Північної України

 

gazeta

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Про нас

ГО «Український центр громадянських ініціатив «Світло»
— неприбуткова незалежна громадська організація створена в 2005 році. В організації на постійної основі працює 5 осіб. Організація об’єднує близько 100 волонтерів. Географія проектів що реалізує ГО «Світло» охоплює Південні та Східні області України. За останні 5 років при підтримці міжнародних донорів ГО «Світло» реалізувала 20 суспільно важливих проектів.