Український центр громадянських ініціатив «Світло»

Серія практичних тренінгів «Студентська Рада – студентська влада!»

Громадська організація «Українській центр громадянських ініціатив «Світло» запрошує до участі у чергової серії практичних тренінгів «Молодіжна Рада – молодіжна влада!»:

–     студентів;

–     викладачів;

–     представників місцевих громадських організацій;

–     регіональних журналістів.

Тренінги присвячені питанням розвитку молодіжного та студентського самоврядування в ВНЗ України в контексті демократичних змін законодавства України. Тренінги проводиться для мешканців  Південних та  Східних областей України.

На тренінгах будуть розглянуті наступні теми:

–     новації в Законі України «Про вищу освіту» щодо студентського самоврядування;

–     молодіжне  самоврядування – можливості та методи впливу на владу;

–     «Молодіжна  Рада – молодіжна  влада» або чому важливо займатися активної громадською діяльністю;

–     старт та проведення вдалої громадської кампанії.

Сім одноденних тренінгів відбудуться в грудні 2017 та лютому 2018  рр.  у містах Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, Сєверодонецьк, Слов’янськ, Краматорськ та  Маріуполь. Загальна тривалість кожного тренінгу – 6 годин (з перервами на кава-брейкі). Тренери Юлія Мархель та Микита Шабанов.

Дати та місце  проведення  тренінгів будуть надіслані відібраним учасникам заздалегідь.

Участь у тренінгах є безкоштовною, організатори забезпечують учасників роздатковими матеріалами та харчуванням під час тренінгів.

Для участі у тренінгах просимо не пізніше 17 грудня   заповнити анкету учасника, яка знаходиться за цим посиланням: https://goo.gl/NNWCGv

 

Результати відбору будуть повідомлені учасникам не пізніше 20 грудня.

Найактивніші учасники тренінгів будуть мати нагоду прийняти участь у Форумі  з молодіжного самоврядування за участі відомих громадських активістів та публічних діячів, якій відбудеться у квітні 2018 року в Одесі. Також буде проведений конкурс міні-грантів, у рамках котрого будуть підтримані 2 найбільш  вдалих проекти, спрямованих на розвиток молодіжного  самоврядування в регіоні проекту.

З усіх питань, пов’язаних з проектом, можна звертатися за тел.  +380 95 372 91 79. Або за адресою:gosvitlo@gmail.com.

***

 

У листопаді  2017 року громадська організація «Українській центр громадянських ініціатив «Світло» розпочала реалізацію проекту ««ПроОсвіта: розвиток молодіжного самоврядування на Сході та Півдні України  як стартової навчальної платформи для активних громадян».

Мета проекту – навчити молодь зі Сходу та Півдня України  можливостям  участі в суспільно-політичному житті та інструментам впливу на місцеву владу  за рахунок розвитку місцевого молодіжного самоврядування та створення молодіжних Рад.

Проект реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Міжнародною організацією PACT.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Про нас

ГО «Український центр громадянських ініціатив «Світло»
— неприбуткова незалежна громадська організація створена в 2005 році. В організації на постійної основі працює 5 осіб. Організація об’єднує близько 100 волонтерів. Географія проектів що реалізує ГО «Світло» охоплює Південні та Східні області України. За останні 5 років при підтримці міжнародних донорів ГО «Світло» реалізувала 20 суспільно важливих проектів.