Український центр громадянських ініціатив «Світло»

ЄС виділяє понад 3 млн євро на українсько-білоруське прикордонне співробітництво

Європейський союз виділяє 3,3 млн євро для реалізації програми українсько-білоруського прикордонного співробітництва.

Про це “Європейській правді” повідомили у програмі підтримки територіального співробітництва країн Східного партнерства (EaPTC).

Напередодні лідери 18 транскордонних партнерств зібралися в Києві, де підписали грантові контракти в рамках програми територіального співробітництва Білорусь – Україна, яка є частиною EaPTC.

Тематично 18 відібраних проектів націлені на покращення умов життя місцевих громад, вирішення проблем навколишнього середовища, зайнятості, охорони здоров’я, підтримку культурних, освітніх і спортивних ініціатив в обох країнах.

“Регіони розвивають політичну і економічну співпрацю з сусідами, спираючись на загальні інтереси і на самостійно розроблені програми і концепції. Сподіваємося, це значно зміцнить прикордонні зв’язки”, – зауважила Оксана Гришкевич, директор департаменту державних інвестиційних проектів і підтримки розвитку міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Метою програми територіального співробітництва країн Східного партнерства є створення сприятливих умов для розвитку транскордонного співробітництва з урахуванням специфіки кожної території.

Загальний внесок Євросоюзу в рамках програми EaPTC становить 12.5 мільйонів євро

https://www.eurointegration.com.ua/news/2017/11/30/7074402/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Про нас

ГО «Український центр громадянських ініціатив «Світло»
— неприбуткова незалежна громадська організація створена в 2005 році. В організації на постійної основі працює 5 осіб. Організація об’єднує близько 100 волонтерів. Географія проектів що реалізує ГО «Світло» охоплює Південні та Східні області України. За останні 5 років при підтримці міжнародних донорів ГО «Світло» реалізувала 20 суспільно важливих проектів.